Sidse Nielsen

Navn
Sidse Nielsen 

Lokalforening
DcH Lindholm

Egen/egne hund(e)
Benji og Boogie. Begge malinois født 2021.

Hvilken klasse/program har du trænet og konkurreret i med egne hunde

Har tidligere trænet og konkurreret i DcH med min første træningshund (i B klassen). Træner og konkurrerer nu i IGP.

Hvor mange år har du været instruktør i DcH? 

Er ikke uddannet instruktør. Havde et par år som træner i DcH, da jeg selv gik programmet.


På hvilket niveau har du undervist i DcH?

Jeg har haft hold fra hvalpe til og med B hold.


Hvad brænder du for som instruktør

Jeg brænder for at lære hundeførere at bruge det, deres hund indeholder. Jeg finder stor glæde i at hjælpe andre med at få et godt samarbejde med deres hund. Der er ikke to hunde eller førere, der er ens – og derfor mener jeg, det er vigtigt, at træningen er tilpasset den enkelte hund og fører. Og vigtigst af alt er, at hundeføreren forstår og kan bruge de redskaber, jeg som instruktør giver dem. UDSTRÅLING, ARBEJDSIVER og TEAMWORK er for mig absolut det vigtigste i min træning. Det SKAL være sjovt for både hund og fører.

Hvorfor har du sagt ja til at være instruktør på Vandelkurset

Jeg synes, at Vandelkurset er en fantastisk uge, både som instruktør og som kursist. Jeg har sagt ja til at være instruktør, da det altid er en kæmpe oplevelse at være med på vandel, og en uge jeg ikke vil gå glip af. Jeg er igen i år meget taknemmelig for, at få lov at være en del af dette arrangement.

Vandel 2024 har jeg fået tilbudt et nyt hold “IGP 2 – Hjælp til selvhjælp – vær din egen IGP hjælper”. Træner du IGP, kender du helt sikkert til udfordringen med at skaffe figuranter. Mange af øvelserne kan trænes uden en figurant, man skal selvfølgelig bare vide hvordan. Så udover spor og alm lydighed skal dette hold have fokus på, hvordan du selv kan arbejde med din hund i gruppe C – altså bidearbejdet. 

Tilbage